Kevätkisat 2016

PT Espoon kevätkilpailut 2016 järjestettiin 9.-10. huhtikuuta Leppävaaran urheiluhallissa. Samassa hallissa järjestettiin edellisen kerran PT Espoon toimesta Joukkueiden ja A-luokkien SM-kilpailut syksyllä 2004, joten aikaa on ehtinyt vierähtää. Pelit pelattiin tällä kertaa 12 pöydällä, jotka kisaorganisaatio sai melko nopeasti siirrettyä perjantai-illan aikana. Leppävaaran halli on lähes ihanteellinen kilpailuiden järjestämisen kannalta; pelitila on laaja, katsomotilaa on paljon, kahviolle on oma paikkansa sekä halli on lisäksi hyvien liikenneyhteyksien varrella. Ainoastaan pelisalin lattia ja seinät voisivat olla tummemmat, jotta pallo näkyisi kaikilla pöydillä selkeästi.

Tuloksia lauantailta ja sunnuntailta

Lauantai 9. huhtikuuta

Pelit alkoivat lauantaina kello 10 pienten teknisten vaikeuksien haittaamana, sillä äänentoistolaitteita emme saaneet aluksi toimimaan, vaikka vielä perjantaina ei ollut mitään ongelmia äänentoistossa. Vahtimestarin avulla saimme äänet kuulumaan kuitenkin nopeasti. Aamupäivän luokkina pelattiin M-1900 ja M-1500, joissa lopulta oli yhteensä 51 osallistujaa. Yhtään viime hetken poisjääntiä ei muuten aamupäivän aikana ollut! M-1900 -luokan mestaruudesta mitteli 16 pelaajaa, ja voittajaksi selviytyi melko ylivoimaisestikin TIP-70:n Jaakko Öberg. M-1500 -luokka oli lopulta kisojen suurin 35 osallistujalla. Luokan voittajaksi pelasi itsensä Nömme SK:n Kaarel Lusmägi, mutta ei ilman ongelmia, sillä hän kärsi tappion jo alkulohkovaiheessa PT Espoon Aleksi Räsäselle.

Iltapäivän ohjelmassa olivat M-1700 ja M-1300 -luokat. M-1700 -luokka pelattiin 27 pelaajan voimin. Finaalissa kohtasivat jo alkulohkovaiheessa keskenään pelanneet ToTe:n Jukka Erkko sekä isäntäseuran Vesa Jormanainen. Molemmat kohtaamiset päättyivät luokan kärkisijoitetun Erkon voittoon. M-1300 -luokan voittaja ei ollut yllätys, sillä jo 1500-luokan voittajaksi selviytynyt Kaarel Lusmägi valtasi myös tämän luokan ykköspalkinnon. Nuorten pelaajien panos oli ilahduttava, sillä kahdeksan parhaan joukkoon (19 osallistujaa) selviytyi neljä juniori-ikäistä.

Pingiskoulu- ja harrastajat-luokkiin osallistui mukavasti uusia pelaajia. Yhteensä osallistujia näissä luokissa oli 24. Molempien luokkien voitot menivät PT Espoon pelaajille, kun pingiskoulun paras oli Ivan Kotsalainen ja lauantaipäivän päättäneessä harrastajien luokassa ykkönen oli Juho Vuorinen. Juniori-luokan pelasimme edellisten syyskisojemme tapaan rating-järjestelmällä, jossa osallistuneet (23) jaettiin kolmeen kahdeksan pelaajan luokkiin rating-pisteiden perusteella. Voittajiksi itsensä pelasivat Nömme SK:n Krister-Erik Etulaid, lauantain mitalirohmu Kaarel Lusmägi sekä TIP-70:n Joonas Kylliö.

Sunnuntai 10. huhtikuuta

Sunnuntainakin pelit aloitettiin kello 10 ja päivän ohjelmassa olivat MK, M-2100, M-1850, M-1600, MJ-14 ja MJ-17 GP-luokat sekä nelinpelin rating-luokka. Osallistujia oli hieman vähemmän kuin lauantaina johtuen ehkäpä alempien rating-luokkien puutteesta. Aamupäivän luokkina pelattiin M-2100 ja M-1600 sekä MJ-17 (GP), joissa voittajiksi itsensä pelasivat PT Espoon Xisheng Cong, Aleksi Räsänen sekä Arttu Pihkala. M-2100 -luokkaan oli osallistunut harmittavan vähän pelaajia, vain 10. Kaikki saivat kuitenkin paljon pelejä, sillä luokka pelattiin kahdessa 5 pelaajan poolissa. M-1600 -luokassa oli yhteensä 27 pelaajaa mukana. Poolipeleissä pelattiin harvinaisen ristiin ottelut, kun yhdessä poolissa jouduttiin molemmat jatkopaikat jopa arpomaan 3 pelaajan erä- ja pistesuhteidenkin ollessa täsmälleen samat.

Aamupäivän luokkien jälkeen vuorossa oli nelinpeli-rating- luokka, johon ilmoittautuneita oli ilahduttavasti 24 paria. Pelaajat jaettiin kolmeen kahdeksan pelaajan luokkaan rating-pisteiden perusteella ja luokat pelattiin kahdessa neljän pelaajan poolissa. Poolien voittajat selviytyivät finaaliin. Ensimmäiseksi kokeiluksi luokka onnistui mielestämme hyvin, joskin pientä viilattavaa ilmeni.

Iltapäivän pelit miesten kaksinpelissä, 14-vuotiassa sekä M-1850 -luokassa päästiin aloittamaan klo 15.30. Kaksinpelin mestariksi itsensä pelasi melko ylivoimaisesti TIP-70:n Mika Räsänen, vaikka järjestävän seuran Arttu Pihkala hieman kiusasikin puolivälierässä. Mikan viedessä mestaruuden loput mitalisijat jäivätkin Espooseen, sillä toiseksi sijoittui Jani Jormanainen ja kolmanneksi Huy Dinh Chau ja Toni Soine. M-1850 -luokassa kamppailtiin 14 pelaajan voimin ja voittajaksi selviytyi Duan Ruifeng. MJ-14 -vuotiaiden voitto ja isoimmat GP-pisteet matkasivat Tikkurilaan ja Sam Khosraville. Valitettavasti virolaisvierailla oli kiire laivaan, ja näin finaali Samin ja Kaarel Lusmäen välillä jäi pelaamatta. Sam esitti päivän aikana kuitenkin hienoja otteita ja sai tästä palkinnoksi kisojen tsempparipalkinnon.

Kaiken kaikkiaan kisat onnistuivat hyvin ja oli varmasti positiivinen kokemus myös pelaajille. Iso kiitos niin mukana olleille pelaajille kuin seuramme talkooporukallekin!

PT Espoon Sam Li ja Aleksi Räsänen pelaamassa nelinpelin alkulohko-ottelua.

Näkymä katsomosta: lauantain M-1900 -luokka käynnissä.

PT Espoolle neloisvoitto M-2100 luokasta.

Arttu Pihkalan ja luokan voittaneen Mika Räsäsen puolivälieräottelu miesten kaksinpelissä.

Pingiskoululaisia palkintojen jaossa.

Nelinpeli-luokan voittaneet Veeti Valasti ja Arttu Pihkala.