Liity mukaan!

Pöytätennis Espoo on pelaajamääriltään ja kilpailumenestykseltään yksi Suomen suurimmista pöytätennisseuroista. Mukaan toimintaamme pääsee liittymällä jäseneksi tai osallistumalla arkipäivinä järjestämiimme pingisryhmiimme. Seuran jäsenille on varattu Tuulimäestä pöydät harjoittelua ja sarjaotteluja varten arkisin klo 16-21 ja viikonloppuisin klo 12-15.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan toimintaan, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: info[a]ptespoo.net

Jäsenmaksut 2023-24

Aikuisjäsenet 150 € / koko pelikausi tai 75 € / syys- tai kevätkausi
Alle 20-vuotiaat ja opiskelijat 75 € / koko pelikausi
Kannatusjäsenet 50 € / koko pelikausi

  • Koko kauden jäsenmaksun maksamalla olet oikeutettu harjoittelemaan varatuilla vuoroilla, osallistumaan kilpailuihin PT Espoon jäsenenä (huom. lisenssi- ja kilpailumaksut erikseen) sekä pelaamaan sarjaotteluita PT Espoon joukkueissa
  • Kannatusjäsenmaksun suorittamalla olet oikeutettu pelaamaan viikonloppuvuoroillamme
  • Lisäksi kaikille jäsenillemme järjestämme kuukausikilpailut jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Kilpailutoiminta

PT Espoon toiminassa kannustetaan kaikkia jäseniä osallistumaan myös kilpailutoimintaan. Kauden mittaan pk-seudulla ja muualla Suomessa järjestetään useita hyviä kilpailutapahtumia, joissa on huomioitu niin aloittelijat, juniorit kuin kokeneemmatkin kilpapelaajat. Kilpaileminen kehittää pingispelaajaa sekä antaa osviittaa pelaajalle, millä osa-alueilla on vielä kehitettävää ja mitkä asiat omassa pelissä tuottavat pisteitä. Kilpaileminen yhdessä laadukkaan harjoittelun kanssa on nopein tie kehitykseen!

PT Espoon jäsenistä noin 80 osallistuu enemmän tai vähemmän aktiivisesti kauden aikana pelattaviin kilpailuihin ja/tai sarjaotteluihin. Kilpailuja järjestetään muun muassa pääkaupunkiseudulla (lähinnä Ruskeasuon palloiluhallilla) noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Suomen Pöytätennisliiton kilpailukalenterin löydät oheisesta linkistä. Tyypillisesti kilpailuissa on tasoluokkia lähes kaiken tasoisille pelaajille aloittelijoista huippupelaajiin saakka. Jokaisella kilpapelaajalla on rating-pisteet, joka antaa kuvan pelaajan tasosta. Mitä enemmän pelaajalla on pisteitä, sitä paremmaksi hänet on arvioitu. Jokainen kilpailuottelu vaikuttaa rating-pisteiden määrään. Aloittavan aikuispelaajan rating-pistemäärä on usein n. 700-900 pistettä ja juniorin n. 600-700 pistettä.

Kilpailuissa tasoluokat ovat usein suosituimpia. Kilpailuissa on useimmiten luokkia 200-300 ratingpisteen välein esim. 800-luokasta alkaen (800, 1100, 1400, 1700 ja 2000). Tasoluokkiin saavat osallistua kaikki, joiden rating-pisteet ovat kilpailun kutsussa ilmoitettuna päivämääränä olleet enintään luokan pistemäärän verran. Tasoluokat pelataan usein alkupoolit + cup -systeemillä, jossa pelaajat jaetaan ensiksi usein 4 pelaajan kaikki kaikkia -vastaan pelattaviin alkulohkoihin, joiden jälkeen lohkojen kaksi eniten voittoja kerännyttä pelaajaa jatkavat häviöstä ulos pelattavaan cup-kaavioon. 

Useimmissa kilpailuissa järjestetään myös ns. rating-luokkia, joihin voivat osallistua kaikki pelaajat (ellei ole erikseen rajoitettu). Rating-luokissa osallistujat jaetaan rating-pisteidensä mukaisessa järjestyksessä lohkoihin (rating-luokissa tyypillisesti 5-6 pelaajan lohkot), jotka pelataan kaikki kaikkia -vastaan systeemillä. Rating-luokissa jokainen osallistuja pääsee siis pelaamaan useamman ottelun oman tasoisia vastustajia vastaan.

Lisäksi kilpailuissa järjestetään myös muutamia juniori-luokkia, jotka rajataan ikäluokittain tai rating-pisteiden mukaisesti. PT Espoon järjestämissä kilpailuissa pelataan junioreille lisäksi ns. Pingiskoulu-luokka, johon voi osallistua ilman kilpailulisenssiä ne, jotka eivät ole vielä muihin kilpailuihin osallistuneet.

Kilpailuihin osallistuminen edellyyttää SPTL:n kilpailulisenssin hankkimista ja seuran jäsenyyttä. Lisäksi kilpailun järjestäjä perii myös luokkakohtaisen kilpailumaksun, joka on tavallisesti n. 10-15 €:n hintainen per luokka. Kilpailuihin tulee ilmoittatua ennakkoon ja ilmoittautumisaika sulkeutuu tavallisesti n. viikkoa ennen kilpailua. Useimmilla järjestäjillä on käytössään sähköinen ilmoittautumislinkki kilpailukutsussaan, jota kautta on helppo rekisteröidä itsensä mukaan. 

Lisenssihinnat 2023-24

A-lisenssi (Aikuiset) 55 €
B-lisenssi (Juniorit, synt. 2005 tai sen jälkeen) 35 €
C-lisenssi (Juniorit, synt. 2010 tai sen jälkeen) 15 €
V-lisenssi (Veteraanit, synt. 1963 tai aiemmin) 35 €

Kaikki lisenssit voimassa 30.9.2022 saakka!

Sarjatoiminta

Suomen Pöytätennisliitto järjestää pöytätenniksen SM-sarjaa sekä eri sarjatasoja ykkösdivisioonasta 6. divisioonaan asti. PT Espoo osallistuu sarjapeleihin tällä kaudella usealla eri joukkueella aina SM-sarjasta 5. divisioonaan saakka. Joukkueotteluja pelataan koko pelikauden ajan sarjatyypistä riippuen joko yksittäisinä otteluina arki-iltoina tai viikonlopputurnauksina. Tyypillisesti yhdelle joukkueelle kertyy kauden aikana noin 15 ottelua. Yksittäinen joukkueottelu pelataan kolmihenkisin joukkuein kaikki kaikkia -vastaan (9 kaksinpeliä) + 1 nelinpeli. Joukkueottelu päättyy, kun toinen joukkue on voittanut 6 yksittäistä ottelua tai 5-5 tasatilanteeseen.

Kuukausikilpailut

PT Espoo järjestää kaikille jäsenilleen tasoituskilpailut Tuulimäessä kuukausittain jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 17 alkaen. Jokaiselle kertyy vähintään 3-4 peliä menestyksestä riippumatta. Kuukausikilpailut on hyvä tilaisuus erityisesti uudemmille jäsenille tutustua ja päästä pelaamaan kokeneempien pelureiden kanssa. Lisätietoa kuukausikisoista tästä linkistä.