Ajankohtaista

1.1.2024 Kevätkausi starttaa

Syyskausi 2023 on paketissa ja se oli menestyksekäs espoolaisille. Mestaruussarjassa PT Espoo on kärjessä puhtaalla pelillä ja kakkosjoukkueemme PT Tapiolakin hyvin mukana taistelussa sarjapaikasta. Muutenkin sarjajoukkueilla on mennyt syyskausi loistavasti, sillä suurin osa joukkueistamme 2.-5. divisioonissa on mukana kevätkauden ylemmissä sarjalohkoissa. Kilpailuissakin on tullut tasaisesti hyvää menestystä läpi syksyn.

Ilmoittautuminen kevätkauden kursseille on käynnistynyt.


12.10.2021 SM-sarjan avaus

Kauden 2021-22 SM-sarja käynnistyi sunnuntaina 10.10. Koskella pelatulla 3. kierroksen turnauksella. Kaudella on totuttuun tapaan kaksi espoolaista joukkuetta; PT Espoo ja PT Tapiola. Tällä kaudella PT Espoon joukkueessa pelaavat Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen, Mika Räsänen ja Toni Soine. PT Tapiola pelaa joukkueella Huy Chau, Lauri Hakaste, Jani Jormanainen ja Matias Ojala.

1. turnaus sujui PT Espoolta loistavasti ja tuloksena oli 3 voittoa ja täydet 9 sarjapistettä. Voitot tulivat Tapiolaa, TIP-70:tä ja TuKaa vastaan. PT Tapiolan turnaus tiedettiin etukäteen vaikeaksi, sillä joukkue pelasi kolmea sarjan kärkijoukkuetta vastaan ja jäi lopulta ilman sarjapisteitä.

Laajempi raportti joukkueiden kommentteineen ja sarjataulukko löytyy SPTL:n sivuilta.

Seuraava SM-sarjan turnaus pelataan kaksipäiväisenä Helsingin Ruskeauoslla 6.-7. marraskuuta.


12.10.2021 Juniori-SM

Juniori-SM eli 13- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailut pelattiin Ruskeasuolla 2.-3. lokakuuta. Kyseessä oli viimeiset SM-kisat, jotka oli siirretty viime keväältä. Lauantaina 2. lokakuuta pelattiin joukkuekilpailut ja nelinpelit. PT Espoolla oli joukkueita mukana jokaisessa sarjassa.

15-vuotiaiden poikien joukkuekisassa PT Espoo oli mukana joukkueella Aleksi Räsänen, Matias Ylinen ja Yuri Afanassiev. Yhteensä luokkaan osallistui mukava määrä joukkueita, eli 13 kappaletta. Puolivälierässä Aleksin ja Yurin ottamilla voitoilla TIP-70 kukistui 3-1 lukemin. Semifinaalissa vastassa oli MBF, jonka joukkueessa pelasivat 13-vuotiaiden sarjassa kaksoisvoiton ottaneet Lassi Lehtola ja Leon Viherlaiho. He eivät kyenneet yllätyksiin Aleksia vastaan, joten finaalipaikka varmistui espoolaisille voitoin 3-1. Finaalissa vastassa oli ties kuinka monetta kertaa Kosken Kaiku. Tällä kertaa KoKa joutui pelaamaan ilman Sam Khosravia, joka joutui jättämään kilpailut väliin EM-kisamatkustusten takia. Espoolaisille riitti finaalissa Aleksin voitto Matias Vesalaisesta ja loppulukemat kirjattiin päivän muiden ottelujen tapaan 3-1.

15-vuotiaiden tyttöjen joukkuekisaan osallistui 3 joukkuetta. PT Espoo voitti hopeaa joukkueella Alisa Sinishin ja Sonja Ylinen. Alisa onnistui voittamaan loppuottelussa tasaisessa kamppailussa TIP-70:n Ella Kellow'n, mutta muissa otteluissa TIP-70 oli Maria Girlean johdolla parempi ja kultamitalit matkasivat Vantaalle.

13-vuotiaiden tyttöjen joukkuekisaan osallistui harmittavasti vain 2 joukkuetta. PT Espoon Annie ja Tea Stråhlman voittivat Smashin joukkueen selvästi. 13-vuotiaiden poikien joukkuekisaan osallistujia oli hiukan enemmän, eli 8 kappaletta. PT Espoo oli mukana alkulohkoissa joukkueella Yuri Afanassiev, Joonas Kokko, Wilmer Stråhlman ja Niko Kohonen. Tuloksena oli kaksi täpärää tappiota 2-3 lukemin. Yuria lukuunottamatta kolmikko on aloittanut kilpailu-uransa vasta tällä kaudella, joten kisa tarjosi hyvää oppia tulevaa varten.

Lauantaina pelatuissa 15-vuotiaiden nelinpeleissä Aleksi Räsänen voitti kultaa yhdessä MBF:n Lassi Lehtolan kanssa sekä Alisa Sinishin ja Sonja Ylinen pelasivat tyttöjen puolella hopeamitalien arvoisesti.

Sunnuntaina vuorossa olivat kaksinpelit. Aleksi Räsänen täydensi mestaruuskokoelmansa voittamalla odotetusti kultaa 15-vuotiaiden poikien kaksinpelissä. 13-vuotiaiden poikien puolella Yuri Afanassiev otti hienosti pronssia. Semifinaalissa luokan melko ylivoimaiseen tyyliin voittanut Lassi Lehtola oli tällä kertaa parempi 3-0 lukemin. 13-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelissä espoolaiset pääsivät juhlimaan kolmoisvoittoa. Tea Stråhlman voitti ratkaisuottelussa hieman yllättäen Sonja Ylisen 3-2 lukemin. Kolmas oli Annie Stråhlman, joka puolestaan 15-vuotiaiden sarjan alkulohkossa onnistui voittamaan siskonsa Tean ja eteni näin myös 2 vuotta vanhempien luokassa pronssille. 15-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelissä espoolaisten mitalisaalista kartutti Annien lisäksi myös Alisa Sinishin pronssimitalillaan. Alisa oli itse asiassa erittäin lähellä jopa finaalipaikkaa, kun välieräottelu Ella Kellow'ta vastaan ratkesi viidennessä erässä kahden pisteen erolla.


1.10.2021 Pelikausi 2021-22 käynnissä

Pelikausi 2021-22 on saatu käyntiin. Elo-syyskuussa pelattiin viime keväältä siirrettyjä SM-kilpailuja, joissa espoolaiset menestyivät kiitettävästi. Ensimmäisenä oli vuorossa lauantaina 21.8. Ruskeasuolla pelattu SM-sarjan lopputurnaus. Turnaukseen pääsi mukaan kaikki SM-sarjan 8 joukkuetta, sillä runkosarjaa ehdittiin pelaamaan vain 5 kierrosta ennen keskeytystä. PT-Helsinki joutui kuitenkin luopumaan paikasta matkustusongelmien vuoksi, joten lopputurnaus pelattiin seitsemän joukkueen voimin. Molemmat joukkueemme etenivät välieriin, PT Espoon voittaessa TIP-70:n otteluvoitoin 4-0 ja PT Tapiolan kukistettua yllättävänkin selvästi PT Vantaan lukemin 4-1. Välierissä Kosken Kaiku voitti Alex Naumin ja Sam Khosravin kahden voiton PT Espoon 4-1. Toisesta välierästä muodostui huipputasainen kohtaaminen Tapiolan ja PT 75:n välillä.  Arttu Pihkalan voitot Patrik Rissasesta ja Miikka O'Connorista pitivät espoolaiset mukana kamppailussa finaalipaikasta ja lopulta ottelu ratkesikin vasta nelinpelin viidennessä erässä, jossa tamperelaiset olivat niukasti parempia. Näin ollen molempien joukkueidemme tiet veivät pronssiotteluun, jossa nimellinen kakkosjoukkueemme oli parempi 4-3 lukemin. PT Tapiolan pronssijoukkueessa pelasivat kauden aikana Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen, Mika Räsänen ja Lauri Hakaste.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla pelattiin Oulussa SM-mitaleista Nappulaliigassa (12-vuotiaat ja 17-vuotiaissa. Espoolaiset osallistuivat kisoihin viiden pelaajan voimin. Poikien Nappulaliigan kaksinpelissä Yuri Afanassiev sijoittui pronssille. Yuri eteni kahden voiton turvin vakuuttavasti välieriin, jossa luokan mestaruuden lopulta voittanut MBF:n Lassi Lehtola osoittautui lopulta etevämmäksi lukemin 3-1. Tyttöjen Nappulaliigan voittoon pelasi ylivoimaisesti Espoon Tea Stråhlman, joka voitti kaikki viisi otteluaan 3-0 lukemin. 17-vuotiaiden poikien kaksinpelissä Yuri pelasi myös hyvin edeten 16 parhaan joukkoon. Espoolaisista Lauri Hakaste ja Aleksi Räsänen etenivät välieriin, joissa Lauri pystyi haastamaan hienosti luokan ennakkosuosikkia Sam Khosravia. Lopputuloksena kuitenkin 3-1 tappio. Aleksi eteni odotetusti loppuotteluun voittamalla alkuvaikeuksien jälkeen Kosken Kaiun Rasmus Vesalaisen. Loppuottelussa kohtasivat näin ollen luokan ennakkosuosikit KoKan Sam Khosravi ja Aleksi. Tasainen ottelu kääntyi lopulta Aleksille ja hän pääsi juhlimaan ensimmäistä kaksinpelin Suomen mestaruuttaan! Sam ja Aleksi voittivat yhdessä myös nelinpelin Suomen mestaruuden. Lisäksi espoolaiset voittivat joukkuekilpailusta hopeaa. Joukkueessa pelasivat Aleksin, Laurin ja Yurin lisäksi myös Aaro Mäkelä.

Syyskuun 11. ja 12. päivä pelattiin henkilökohtaiset SM-kilpailut Tampereella. Miesten kaksinpelin voitti odotetusti Seinäjoen Sisun Benedek Oláh, jolle mestaruus oli jo 10. Loppuottelussa Oláh ei antanut mahdollisuuksia maajoukkuekaverilleen Kosken Kaiun Alex Naumille. Espoolaisista yllätysmitalin nappasi vasta 16 vuotta täyttävä Aleksi Räsänen, joka jatkoi näin mainiota syyskauden virettään. Naisten kaksinpelissä PT Espoon Aleksandra Titievskajan tie katkesi puolivälierässä äärimmäisen tiukkaan tappioon MBF:n Elli Rissasta vastaan. Muissa luokissa espoolaisten mitalisaalista kasvattivat Aleksandra naisten nelinpelin voitolla (parinaan LiPin Ramona Betz) ja sekanelinpelin hopealla (parinaan TIP-70:n Lauri Laane), Mika Räsänen sekanelinpelin pronssilla (parinaan KuPTS:n Katja Kohonen) sekä Toni Soine miesten nelinpelin hopealla (parinaan TIP-70:n Samuli Soine). Lisäksi miesten nelinpelissä Mika ja Lauri Hakaste saavuttivat pronssia.

Tulevana viikonloppuna pelataan vielä viime kaudelta siirretyt 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat Ruskeasuolla, jonka jälkeen kaikki SM-mitalit kaudelta 2020-21 on jaettu. Uuden kauden SM-sarja käynnistyy Koskella pelattavalla 1. osaturnauksella sunnuntaina 10. lokakuuta. Alla poimittu kuvia Suomen Pöytätennisliiton sivuilta alkusyksyn SM-kisatapahtumista.


2.11.2020 PT Espoolle kultaa Joukkue-SM kisoista

Joukkue- ja A-luokkien SM-kilpailut järjestettiin Ruskeasuolla viime viikonloppuna. A-luokan kaksinpelissä espoolaisedustuksesta vastasivat Matias Ojala, Aleksi Räsänen, Lauri Hakaste ja Meelis Kärner. Kaikki pääsivät odotetusti lauantain alkulohkoistaan jatkoon. Aleksin tie katkesi puolivälierävaiheessa TIP-70:n Aleksi Mustoselle ja Meeliksen saman seuran Jussi Mäkelälle. Matias ja Lauri pääsivät välieriin asti, mutta Mustonen & Mäkelä oli välierissäkin espoolaisten tiellä. Vantaalaisten keskinäisessä loppuottelussa Aleksi voitti Jussin 3-2.

Joukkuekilpailussa PT Espoo voitti mestaruuden viiden vuoden tauon jälkeen kaatamalla loppuottelussa TIP-70:n tiukasti 3-2. Kakkosjoukkueemmekin oli lähellä päästä mitaleille, mutta puolivälierässä Kosken joukkue oli niukasti vahvempi 3-2 lukemin.


2.11.2020 17-SM ja Nappulaliiga

Viime keväältä siirretyt 17-vuotiaiden SM-kisat ja 12-vuotiaiden Nappulaliiga pelattiin 10.-11. lokakuuta Ruskeasuolla. 17-vuotiaiden poikien joukkuekisassa PT Espoo oli ykkösijoitettu joukkueella Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen ja Lauri Hakaste. Pojat voittivatkin mestaruuden puhtaalla pelillä kaataen finaalissa Kosken Kaiun 3-0 lukemin. Finaali ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä ottelussa Aleksin voitettua siinä koskelaisten ykkösen Sam Khosravin luvuin 3-1. Espoo sai luokassa myös toisen mitalin kakkosjoukkueen - Sam Li, Joni Rahikainen ja Olli Lukinmaa - sijoitettua pronssille. 17-vuotiaiden tyttöjen joukkuekisassa espoolaisia edustivat Alisa Sinishin, Sonja Ylinen ja Yang Yixin. Joukkueemme voitti TIP-70:n kakkosjoukkueen 3-1 lukemin, mutta saman seuran ykkösjoukkue oli ennakko-odotusten mukaisesti vahvempi ja näin joukkueemme palkittiin hopeisin mitalein. 12-vuotiaiden tyttöjen joukkuekisa oli sitä vastoin espoolaisten hallintaa; ykkösjoukkueelle (Sonja Ylinen, Yang Yixin) kultaa tappioitta ja Stråhlmanin siskosten muodostamalle kakkosjoukkueelle hopeaa.

17-vuotiaiden poikien kaksinpelissä jokainen espoolainen pääsi mukaan jatko-otteluihin ja Arttu, Aleksi ja Lauri etenivät kaikki myös semifinaaleihin. Välierissä KoKan Sam Khosravi sai revanssin Aleksista 3-1 voitolla ja Arttu voitti Laurin espoolaisten keskinäisessä samoin lukemin. Loppuottelussa Arttu näytti jo marssivan mestaruuteen johtaessaan 2-1, mutta Sam käänsi ottelun ja vei mestaruuden nimiinsä. 17-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelin voitti TIP-70:n Maria Girlea. Parhaasta espoolaissuorituksesta vastasi Alisa voittamalla ensin kisan kolmossijoitetun TIP-70:n Ella Kellow'n alkulohkossaan ja puolivälieräottelussa saman seuran Alexandra Seppäsen. Semifinaalissa kakkossijoitettu Anni Heljala oli kuitenkin parempi melko tasaisessa nelieräisessä ottelussa ja näin ollen Alisalle pronssinen mitali kaulaan.

12-vuotiaiden eli Nappulaliigan poikien kaksinpelissä PT Espoon Yuri Afanassiev oli espoolaisten ainoana edustajana luokan nelossijoitettu. Ikävä kyllä loukkaantuminen esti Yurin pelit sunnuntaina. Mestaruuden nappasi KoKun Jesse Ikola tasokkaassa loppuottelussa MBF:n Lassi Lehtolaa vastaan. Tyttöjen 12-vuotiaiden kaksinpelissä espoolaiset valtasivat koko palkintopallin, sillä ykköseksi pelasi Yang Yixin voittaen finaalissa Sonja Ylisen 3-0 lukemin. Pronssiset mitalit nappasivat Tea ja Ann-Cathrine Stråhlman.

Alla olevat palkintojenjaon kuvat poimittu Suomen Pöytätennisliiton sivuilta.


5.10.2020 SM-sarjan avaus Ruskeasuolla

SM-sarja polkaistiin käyntiin Ruskeasuolla 3. lokakuuta kahden kierroksen turnauksella. Ykkösjoukkueemme aloitti kauden tuloksellisesti vahvasti ja nappasi 5 sarjapistettä avausturnauksesta. Ensimmäisessä ottelussa joukkueemme kohtasi Kosken Kaiun, joka lukeutuu yhdeksi sarjasuosikeista varsinkin, mikäli Alex Naumi on koko kauden joukkueen vahvuudessa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen espoolaiset olivat parempia lukemin 4-3. Samaan aikaan PT Tapiola hävisi Tampereen PT 75:lle lukemin 5-0, vaikka ottelu olikin loppunumeroita tasaisempi.

Päivän toinen ottelu oli espoolaisten keskinäinen kohtaaminen, jossa ykkösjoukkue oli parempi lukemin 5-1. Tapiolan ainoan voiton toi Arttu päihittämällä Tonin puhtaasti 3-0. SM-sarjakausi jatkuu 21. marraskuuta Koskella pelattavassa turnauksessa. Tarkemmat tulokset ja sarjataulukko SPTL:n sivuilla.


3.3.2020 Henkilökohtaiset SM-kilpailut

Henkilökohtaiset SM-kilpailut pelattiin 29.2. - 1.3. Ruskeasuolla.  PT Espoolle viikonlopun ainoan SM-kultamitalin toi Matias Ojala sekanelinpelissä yhdessä Kosken Kaiun Sofie Erikssonin kanssa. Miesten kaksinpelissä paras espoolaissuoritus oli Jani Jormanaisen pääsy puolivälierään, jossa tuleva hopeamitalisti Miikka O'Connor oli kuitenkin lukemin 4-2 parempi. Semifinaalissa Miikka yllätti KoKan Alex Naumin, mutta loppuottelussa Benedek Olah vei jo 9. Suomen mestaruutensa suvereenisti. Alexin lisäksi toinen pronssimitali meni hieman yllättäen TIP-70:n Lauri Laanelle.

Naisten kaksinpelissä PT Espoon Anna Kirichenko lähti haastamaan viime vuoden mestaria Anastasia Burkovaa. Sunnuntain ratkaisuotteluissa Burkova kuitenkin tippui yllättäen jo puolivälierävaiheessa TIP-70:n muutaman vuoden takaiselle mestarille Luo Yumolle. Vastaavasti Anna eteni vakuuttavasti finaaliin 4-0 voitoilla niin Maria Girleasta kuin Jannika Oksasesta. Loppuottelussa Anna ei kuitenkaan kyennyt pelaamaan parhaalla tasollaan ja Luo Yumo nousi korkeimalle korokkeelle 4-1 -voitollaan.


10.2.2020 SM-sarjan 4. osaturnaus Koskella

PT Espoo nappasi kaksi voittoa kahdesta pelistä sunnuntaina pelatussa SM-sarjan turnauksessa Koskella. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui turnauksen isäntäseura Kosken Kaiku. Espoolaisten urakkaa helpotti Alex Naumin poisjäänti Ruotsin pääsarjapelien vuoksi. Sam Khosravi otti kaksi tiukkaa voittoa, mutta muiden otteluiden kääntyessä selvästi espoolaisille, takasi se joukkueellemme 5-2 voiton avauksesta. Päivän toinen peli oli seuran sisäinen kamppailu, jossa ykkösjoukkue oli 5-2 lukemin etevämpi. PT Tapiolan voitot ottelusta toivat Mika voitolla Tonista ja Huy yllättäessä Matiaksen. 

PT Tapiolan kolmen pelin päivä alkoi ottelulla oululaisia vastaan. Lupaavasti alkanut matsi (mm. Huyn viiden erän kamppailu Vladimir Brilliä vastaan) toi kuitenkin vain yhden sarjapisteen kakkosjoukkueellemme. Kun toinen ottelu mestarisuosikki PT-Helsinkiä vastaan ja viimeinen ottelu ykkösjoukkuettamme vastaan eivät tuoneet sarjapisteitä, on PT Tapiolan osalta jo selvää, että kausi päättyy huhtikuun karsintaan sarjapaikasta. PT Espoon osalta playoff-paikka ja jopa runkosarjan kakkostila on tiukasti omissa käsissä ennen viimeistä runkosarjan osaturnausta.


9.12.2019 Finlandia Open 2019 pelattu

Moni espoolainen pääsi edustamaan Suomea Lohjan Kisakalliossa 5.-8. joulukuuta pelatussa Finlandia Open -turnauksessa. Espoolaisten sijoitukset miesten kaksinpelissä olivat: 45. Jani Jormanainen (ottelusuhde 5-4), 62. Arttu Pihkala (ottelusuhde 3-5), 74. Toni Soine (ottelusuhde 3-4), 79. Huy Chau (ottelusuhde 1-5) ja 93. Aleksi Räsänen (ottelusuhde 2-5). Naisten kaksinpelissä espoolaissijoitukset olivat: 21. Anna Kirichenko (ottelusuhde 4-3) ja 54. Aleksandra Titievskaja (ottelusuhde 2-3).

Vuodesta 1981 pelattu turnaus oli tämän vuoden osalta historiallinen, sillä Benedek Olah voitti turnauksen ensimmäisenä suomalaisena. Tokion ensi kesän olympialaisiin paikkaa tavoitteleva Seinäjoen Sisun kasvatti voitti loppuottelussa Japanin Koyo Kanamitsun erin 4-1.


26.11.2019 Joukkueiden ja A-luokkien SM-kilpailuista menestystä

PT Espoo menestyi hyvin joukkueiden ja A-luokkien SM-kisoissa Koskella 23.-24. marraskuuta. Lauantaina pelattiin joukkuepelien alkulohkot ja puolivälierät. Ykkös- ja kakkosjoukkueemme selviytyivät lauantain peleistä välieriin; ykkösjoukkueemme kukisti KuPTS:n lukemin 3-0 ja kakkosjoukkueemme OPT-86:n voitoin 3-1. Kolmosjoukkueemme tippui lohkovaiheessa kahden tiukan tappion jälkeen. A-luokan nelinpeli pelattiin kokonaisuudessaan lauantaina. Ykkössijoitetut PT Espoon Aleksi Räsänen ja OPT-86:n Juhana Tuuttila etenivät helpohkosti loppuotteluun, jossa pari Jorma Lahtinen / Sami Hattunen osoittautui kuitenkin tasaisessa viiden erän ottelussa kuitenkin paremmaksi.

Sunnuntaina vuorossa olivat joukkueiden mitalipelit ja A-luokan kaksinpeli. Ykkösjoukkueemme kohtasi omassa välierässään järjestävän seuran Kosken Kaiun. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja kestikin lähes 3 tuntia! Ensimmäisessä ottelussa Toni voitti Veikka Flemmingin 3:ssa tasaisessa erässä. Toisessa pelissä Arttu lähti haastamaan Suomen kakkospelaajaa Alex Naumia; kaksi ensimmäistä erää menivät selvästi Alexille, mutta Arttu nousi vielä peliin mukaan mm. neljän pelastetun ottelupallon jälkeen ja siirsi ratkaisun viidenteen erään. Viides erä eteni pitkään tasaisena, mutta lopulta erä ja ottelu koskelaiselle. Kolmas ja lopputuloksen kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu pelattiin Janin ja Riku Aution välillä. Ottelu tarjosi edellisen tapaan lukuisia käänteitä; Riku pelasti mm. useamman ottelupallon, mutta lopulta Jani väänsi ottelun edukseen viidennessä erässä pistein 15-13 ja näin espoolaiset siirtyivät 2-1 johtoon. Neljännessä ottelussa Alex ei jättänyt Tonille mahdollisuuksia ja ratkaisua jouduttiin hakemaan viidennestä ottelusta Artun ja Veikan välillä. Veikka aloitti vahvasti ja siirtyi erissä 1-0 johtoon ja hallitsi myös toista erää. Tämän jälkeen Arttu pääsi paremmin peliin mukaan ja käänsi ottelun lopulta 3-1 voitokseen ja johdatti PT Espoon loppuotteluun!

Toisessa välierässä kohtasivat hallitseva Suomen mestari PT 75 ja kakkosjoukkueemme. Ensimmäisessä pelissä kohtasivat joukkueiden ykköspelaajat Mika ja Otto Tennilä. Mika ei pelannut parasta peliään ja näin Otto siirsi 3-0 voitolla PT 75:n karkumatkalle. Toisessa ottelussa Aleksi lähti haastamaan kokenutta Pasi Valastia, mutta kokemus vei voiton vielä tällä erää. Kolmannessa pelissä Huy kavensi tilanteen 3-2 voitolla Ari-Matti Koskisesta. Neljännessä ja ratkaisevaksi muodostuneessa pelissä kohtasivat Aleksi ja Otto. Aleksi lähti rohkeasti haastamaan, pelasikin erinomaisesti ja oli jo lähellä siirtyä 2-0 eräjohtoon. Otto kuitenkin käänsi ottelun kulun ja varmisti näin tamperelaisille finaalipaikan.

Loppuottelussa kohtasivat siis edellisvuoden tapaan PT Espoo ja PT 75. Ensimmäisessä ottelussa Otto Tennillä pelasi vakuuttasti Arttua vastaan ja siirsi näin joukkueensa 1-0 johtoon. Toisessa pelissä Toni onnistui tasoittamaan otteluvoitot Pasi Valastin kustannuksella. Jani aloitti kolmannen ottelun vakuuttavasti Ari-Matti Koskista vastaan ja siirtyikin 2-0 johtoasemaan. Tämän jälkeen Ari-Matti pääsi paremmin peliin mukaan ja vastavedot kämmenpuolelta napsuivat hyvällä prosentilla pöytään. Ottelu eteni viidenteen erään, jossa Ari-Matti oli lopulta parempi. Neljännessä ottelussa vastakkain olivat Toni ja Otto. Otto aloitti vahvasti ja näytti marssivan helppoon voittoon, kunnes kolmannessa erässä ote lipsui ja Toni käänsikin pelin vielä viidenteen erään. Siinä Otto jälleen terästäytyi ja varmisti näin Tampereelle toisen peräkkäisen joukkueiden Suomen mestaruuden.

A-luokan kaksinpelissä neljä espoolaista eteni jatkopeleihin; Huy, Aleksi, Tero ja Meelis. Meelis tippui jatkocupin 1. kierroksella niukan tappion jälkeen MBF:n Lauri Hakastetta vastaan. Teron tie päättyi 16:n parhaan joukossa loukkaantumiseen ottelussa Wegan Lari Ikosta vastaan. Huy eteni välieriin selvillä voitoilla Petter Punnosesta ja Sami Hattusesta, mutta välierässä ykkössijoitettu KoKan Sam Khosravi oli parempi erin 3-1. Aleksi eteni samoin välieriin saakka voitoilla Hakasteesta sekä TuPyn Juha Kankaasta. Välierässä päivän suurin yllättäjä TIP-70:n Jussi Mäkelä oli kuitenkin tiukassa viisieräisessä ottelussa lopulta parempi.


22.11.2019 SM-sarjan kierros 2/5 sekä joukkueiden ja A-luokkien SM-kilpailut

SM-sarjan toinen osaturnaus pelattiin lauantaina 16. marraskuuta Tampereella. PT Espoo nappasi 8 sarjapistettä ja valtasi runkosarjan kärkipaikan 5. pelatun kierroksen jälkeen. PT Espoo nappasi voitot TuKaa (5-0) ja OPT-86:ta (4-3) vastaan sekä joukkueidemme keskinäinenkin ottelu päättyi myös PT Espoon voittoon (5-2). Joukkueemme esiintyi tasaisesti, josta turnauksen kaksinpelien ottelusuhteemmekin kertovat; Toni 5-1, Arttu 3-0, Matias 3-1 ja Jani 2-2.

PT Tapiolan osalta turnaus toi yhden pisteen avauskierroksen PT-Helsingille kärsityn 3-4 tappion myötä. Tapiolan urakkaa vaikeutti hankala otteluohjelma, joka toi vastaan siis sarjan ennakkosuosikin PT-Helsingin, Alex Naumilla vahvistuneen KoKan sekä ykkösjoukkueemme. Huy onnistui turnauksessa erinomaisesti ja ottikin erinomaiset voitot PT-Helsingin Peiman Moraddabasista ja KoKan Riku Autiosta. Myös Mika pelasi totutun varmasti ja hävisi ainoastaan yhden kaksinpelin ottelunsa (Alex Naumille 3-1). SM-sarjakausi jatkuu seuraavan kerran Oulussa pelattavalla 3. kierroksen turnauksella sunnuntaina 19. tammikuuta. SM-sarjan taulukot löydät SPTL:n sivuilta.

Tulevana viikonloppuna pelataan Koskella joukkueiden SM-kisat, joihin PT Espoo lähtee mukaan kolmella joukkueella. Alkulohkot ja puolivälierät pelataan lauantaina ja mitalipelit ovat vuorossa sunnuntaina. Samassa yhteydessä pelataan myös A-luokkien mestaruuksista; nelinpeli lauantaina ja kaksinpeli vuorostaan sunnuntaina. Kisaennakko luettavissa Kosken Kaiun sivuilta.


20.10.2019 SM-sarjan avaus

Pöytätenniksen SM-sarjakausi pyörähti käyntiin lauantaina 19.10. Ruskeasuolla pelatussa 2. kierroksen turnauksessa. PT Espoon joukkuueen osalta aloitus oli hyvä, sillä saimme kasaan 5 sarjapistettä kahden voiton myötä. Avauspelissä kukistui TIP-70 otteluvoitoin 4-3 ja jälkimmäisessä pelissä Kosken Kaiku lukemin 5-2. Kakkosjoukkueemme PT Tapiola onnistui myös hyvin napaten yhden sarjapisteen molemmista otteluistaan. Ensimmäisellä kierroksella viime vuoden hopeajoukkue PT 75 osoittautui nelinpelin jälkeen paremmaksi lukemin 3-4 ja toisessa ottelussa viime vuoden mestari OPT-86 oli taitavampi vastaavin 3-4 lukemin. Jälkimmäisessä ottelussa espoolaisilla oli hyvä sauma jopa täyteen pistepottiin, mutta kaksi viimeistä ottelua kääntyi viidensien erien taistelun jälkeen oululaisille. SM-sarjakausi jatkuu Tampereella pelattavalla turnauksella 16. marraskuuta. SM-sarjan taulukot löydät SPTL:n sivuilta.


7.10.2019 BC-SM -kilpailut

Syksyn SM-kilpailukausi jatkui viikonloppuna 5.-6. lokakuuta Ruskeasuolla pelatuilla B- ja C-luokkien SM-kilpailuilla. Espoolaisista parhaiten menestyivät Jussi Rahikainen ja Hannu Hyyppä voittaen B-luokan nelinpelin Suomen mestaruuden. Tämän lisäksi espoolaisista kaksinpeleissä kahdeksan parhaan joukkoon etenivät Sam Li (B-luokassa) ja Otto Boije (C-luokassa). Tarkemmat tulokset linkistä. 


23.9.2019 Kauden ensimmäiset SM-kisat pelattu

Pingiskauden 2019-20 ensimmäiset SM-kilpailut, D- ja E-luokkien SM-kisa pelattiin viikonloppuna Ruskeasuolla PT Espoon järjestämänä. Espoolaisista mitaleille ylsivät Christian Klein ja Pertti Kainulainen (pronssia, D-luokan nelinpeli), Yuri Afanassiev (hopeaa, D-luokan kaksinpeli) sekä Alisa Sinishin (kultaa, E-luokan kaksinpeli). SM-kisat jatkuvat parin viikon kuluttua pelattavilla BC-SM kisoilla. Tarkempi raportti DE-SM:stä


6.9.2019 Pingiskausi 2019-20 käynnistynyt

Uusi pingiskausi on pyörähtänyt jälleen käyntiin elokuun puolella ja kilpailukausi alkaa jo huomenna Ruskeasuolla pelattavalla Syksyn startti -kilpailulla. Sarjajoukkueidemme ottelut alkavat pyörimään syyskuussa ja SM-sarja joukkueiden osalta ensimmäinen turnaus on Ruskeasuolla 19. lokakuuta pelattava kahden kierroksen turnaus. Järjestämme kauden aikana kolmet kilpailut; DE-luokkien SM-kisat jo 21.-22. syyskuuta, Syyskilpailumme Ruskeasuolla 26.-27. lokakuuta ja Kevätkilpailumme Leppävaarassa 4.-5. huhtikuuta.


15.5.2019 Kevään SM-kilpailusta menestystä PT Espoolle

Kevään SM-kilpailut starttasivat Tampereen henkilökohtaisilla SM-kilpailuilla 1. ja 2. päivä maaliskuuta. Espoolaisittain paras saavutus oli Anna Kirichenkon naisten kaksinpelin pronssimitali. Semifinaalissa Anna taipui ennakkosuosikki Anastasia Burkovalle äärimmäisen niukasti erin 4-3 (7. erä 17-15!). Anna jatkoi huhtikuussa pelatuissa MM-kisoissa loistavaa kevään virettään ja selvitti tiensä 64. parhaan joukkoon kaataen matkalla mm.  Latvian Inta Zdanovskan (WR 643), Kamerunin Sarah Hanffoun (WR 147) sekä Slovenian Alex Galicin (WR 73).

Junioreiden SM-kilpailut (13- ja 15-vuotiaat) pelattiin puolestaan Ruskeasuolla 9. ja 10. maaliskuuta. Espoo hallitsi suvereenisti tyttöjen luokkia voittaen mm. molemmat joukkuekilpailut (joukkueella Alisa Sinishin, Yang Yixin ja Sonja Ylinen). Alisa saavutti kilpailuissa peräti 6 kultamitalia voittaen joukkuekilpailuiden jatkoksi mestaruudet molempien ikäsarjojen nelinpelissä ja kaksinpelissä! Poikien puolella molemmissa joukkuekilpailuissa Kosken Kaiku osoittautui loppuotteluissa paremmaksi. Kaksinpelissä parhaasta sijoituksesta vastasi Aleksi Räsänen 13-vuotiaiden hopeatilallaan.

Kevään viimeiset SM-kilpailut (Nappulaliiga ja 17-vuotiaiden SM) pelattiin samaten Ruskeasuolla huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Nappulapoikien joukkuekilpailussa PT Espoo (Olli Lukinmaa ja Yuri Afanassiev) saavutti pronssia kuten myös Olli kaksinpelissä. Nappulatyttöjen joukkuekilpailussa espoolaiset saavuttivat hopeaa (Yang Yixin ja Sonja Ylinen) ja pronssi (Anni ja Tea Stråhlman). Kaksinpelissä Yang Yixin ylsi hopeamitaliin. 17-vuotiaiden tyttöjen joukkuekisassa espoolaiset voittivat mestaruuden ja poikien puolella KoKa osoittautui jälleen loppuottelussa paremmaksi. Kaksinpeleissä Aleksandra Titievskaja voitti ennakkosuosikkina tyttöjen mestaruuden Espooseen ja Arttu Pihkala poikien sarjan mestaruuden yllättäen loppuottelussa Kosken Alex Naumin. 


7.9.2018 Pingiskausi 2018-19 vauhdissa

Espoolainen pingiskausi 2018-19 on ollut jo tovin käynnissä harjoitusryhmien osalta ja ensi viikolla käynnistyy espoolaisten osalta myös kilpailukausi Ruskeasuolla Syksyn Startti -kilpailussa. Alkavalla kaudella PT Espoolla on kaksi joukkuetta SM-sarjassa, kun nuorisojoukkueemme (kaudella 2018-19 PT Tapiola) nousi hienosti ylimmälle sarjatasolle. Ykkösjoukkueemme tavoitteena on playoff-paikka, eli sijoitus runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja PT Tapiola tavoittelee nuorella joukkueella sarjapaikan säilyttämisen puolesta. SM-sarja pyörähtää käyntiin 6. lokakuuta Tampereella pelattavalla osaturnauksella. Kauden aikana turnauksia järjestetään myös Turussa (1.12.), Oulussa (20.1.), Helsingissä (17.2.) sekä Koskella (30.3.). SM-sarjan finaalitapahtuma järjestetään Helsingissä 13. huhtikuuta.

Omat GP-kilpailumme järjestämme syyskisojen osalta Ruskeasuolla 13. ja 14. lokakuuta (ilmoittautuminen jo käynnissä). Kevätkisat palloillaan puolestaan Leppävaaran urheiluhallissa 6. ja 7. huhtikuuta.


25.4.2018 PT Espoolle SM-sarjan mestaruus

SM-sarjan lopputurnaus pelattiin runkosarjan neljän parhaan joukkueen kesken Ruskeasuolla lauantaina 21. huhtikuuta. PT Espoo kohtasi välierässään OPT-86:n, toisessa välierässä pelasivat runkosarjan voittaja PT 75 ja Wega. PT Espoolta turnauksessa pelasivat Jani Jormanainen, Mika Räsänen ja Toni Soine. Espoolaisittain välieräottelu alkoi vaisusti, kun Bril nappasi voiton Mikasta ja Peiman Moraddabasi Janista. Seuraavista otteluista Toni ja Mika ottivat kuitenkin voitot Moraddabasin veljeksistä ja näin tilanne tasoittui lukemiin 2-2. Tonin voitettua vielä Brilin ja Pedram Moraddabasin yllätettyä Janin, ottelu eteni tasatilanteessa nelinpeliin. Nelinpeli päättyi selvin lukemin PT Espoolle ja näin loppuottelupaikka Espoolle otteluvoitoin 4-3. Samaan aikaisesti PT 75 kukisti Wegan Aki Kontalan kahdesta voitosta huolimatta.

Loppuottelu käynnistyi espoolaisilta välierää väkevämmin, kun Toni voitti Pasi Valastin 3-1 ja Mika vastaavasti samoin lukemin Otto Tennilän. Miikka O'Connorin 3-1 voitto Janista jäi Tampereen ainokaiseksi, kun Mika kukisti Pasin 3-0 lukemin ja Toni ottelun ratkaisseessa kaksinpelissä Miikan vastaavin lukemin. Näin PT Espoo saavutti historiansa neljännen mestaruuden!

Lauantaina Rusalla pelattiin myös karsintaturnaukset ensi kauden SM-sarjaan ja 1. divisioonaan. PT Espoon 2. joukkue Matias Ojala, Arttu Pihkala ja Veeti Valasti voittivat sekä SM-sarjaa pelanneen OPT-Vanan että TIP-70:n kakkosjoukkueen ja näin ensi kaudeksi PT Espoolla on kaksi joukkuetta SM-sarjassa! Erityisesti Espoon voitto ensimmäisessä ottelussa Vanaa vastaan oli maukas vaikean alun (0-2) jälkeen. Veetin voitto Anastasia Burkovasta ja Matiaksen viiden erän taisteluvoitto Mika Sorvistosta käänsivät ottelun kulun kuitenkin espoolaisille. PT Espoon 4. joukkueella (Aleksi Räsänen, Yan Zhou Ping ja Marek Viskman) nousu 1. divisioonaan jäi tällä kertaa haaveeksi, kun ratkaiseva ottelu Lahtea vastaan päättyi tappioon.
11.4.2018 PT Espoon 2. joukkue SM-sarjan nousukarsintaan

Lauantaina 7. huhtikuuta pelatussa kauden viimeisessä 1. divisioonan osaturnauksessa PT Espoon 2. joukkue nappasi kuusi sarjapistettä yhdeksästä mahdollisesta ja varmisti paikkansa SM-sarjan nousukarsintaan! Karsinnat ensi kauden SM-sarjaan kuin myös 1. divisioonaan pelataan Ruskeasuolla 21.4. samassa yhteydessä kuin SM-sarjan lopputurnaus. 1. divisioonan karsintaan selvitti tiensä PT Espoon 4. joukkue voitettuaan 2. divisioonan A-lohkon.

Sunnuntaina 8. huhtikuuta vuorossa oli TOP-12 -turnauksen II-karsinta, jossa espoolaisista parasta peliä esitti Matias Ojala, joka sijoittui toiseksi ja ansaitsi näin paikan syksyn I-karsintaan. Veeti Valasti oli sunnuntain karsinnan kuudes, joka tietää toista varapaikkaa syksyn turnaukseen.


26.3.2018 PT Espoo kahmi mestaruuksia ja mitaleja Juniori-SM:stä

Viikonlopun Juniori-SM -kilpailut sujuivat PT Espoolta upeasti! Jaossa olleista 10 mestaruudesta PT Espoo nappasi 8 ja yhteismitalisaldo oli 13. Lauantaina 24.3. pelattiin joukkuekilpailut. NJ-13 -luokan joukkuekilpailu pelattiin yhtenä poolina neljän joukkueen kesken. Espoon joukkueessa pelasivat Alisa Sinishin ja Yang Yixin (Sara), jotka voittivat luokan mestaruuden voitettuaan MBF:n ratkaisevassa ottelussa lukemin 3-1. 13-vuotiaiden poikien joukkuekilpailussa espoolaisilla oli kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkueemme Aleksi Räsänen, Joni Rahikainen ja Matias Ylinen voitti alkulohkonsa ja semifinaalivaiheessa MBF kukistui voitoin 3-1. Finaalissa vastaan asettui ennakkosuosikki KoKa ja Aleksi Räsäsen kahdesta voitosta huolimatta koskelaiset veivät kirkkaimmat mitalit 3-2 -lukemin. Kakkosjoukkueemme Olli Lukinmaa, Aaro Mäkelä ja Joel Vilppula sijoittuivat kuudenneksi. Ottelu sijoista 5-6 PT 75:sta vastaan ratkesi tamperelaisten eduksi vasta viidennen ottelun viidennessä erässä!

15-vuotiaiden tyttöjen joukkukilpailussa PT Espoota edustivat Alexandra Titievskaja sekä 13-vuotiaiden luokan voittaneet Alisa ja Sara. Tämän luokan Suomen mestaruudesta taisteli yhteensä 5 joukkuetta. PT Espoo voitti Alexandran johdolla tässäkin luokassa kultamitalit, ratkaisevassa ottelussa kaatui MBF voitoin 3-1. Poikien vastaavassa luokassa PT Espoo joukkueella Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen ja Sam Li oli ylivoimainen, sillä semifinaali TIP-70:tä ja loppuottelu KoKaa vastaan päättyivät molemmat lukemin 3-0.

Sunnuntaina 25.3. vuorossa olivat henkilökohtaiset luokat. Tyttöjen 13-vuotiaiden kaksinpeliin osallistui lopulta 13 pelaajaa. Edellispäivän menestyksen jatkoksi Alisa ja Sara etenivät ongelmitta loppuotteluun, jossa Sara oli lopulta etevämpi erälukemin 3-1. Loistava viikonloppu tytöiltä, jotka molemmat pääsevät ikänsä puolesta osallistumaan 13-vuotiaiden luokkaan vielä ensi vuonna! Poikien 13-vuotiaiden kaksinpelissä PT Espoon mitalitili karttui hopealla Aleksin toimesta. Semifinaalissa kukistui Tikkurilan Joonas Kylliö 3-0, mutta finaalissa Kosken Sam Khosravi oli parempi erin 3-1.

15-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelissä Alexandra oli odotetun ylivoimainen ja toi mestaruuden Espooseen voitettuaan loppuottelun 3-0 erin MBF:n Kaarina Saarialhoa vastaan. Poikien puolella Arttu oli lähes yhtä vakuuttava; ainoa erämenetys loppuottelussa TIP-70:n Kylliötä vastaan, joka sai semifinaalissa revanssin Aleksista äärimmäisen tasaisessa viiden erän taistelussa.

15-vuotiaiden luokassa mitaleista pelattiin myös nelinpelissä. Tytöissä Alexandra otti viikonlopun kolmannen mestaruutensa yhdessä Porin Anni Heljalan kanssa ja poikien puolella voittajiksi pelasivat Arttu ja Aleksi.


19.3.2018 SM-sarja ja 1. divisioona

Viikonloppuna pelattiin Ruskeasuolla SM-sarjaa ja 1. divisioonaa. Lauantaina 17.3. vuorossa oli 1. divisioonan 5. osaturnaus. PT Espoon 2. joukkue voitti kaikki kolme otteluaan ja saavutti yhteensä seitsemän sarjapistettä. PT Espoon 3. joukkueen oli tyytyminen yhteen sarjapisteeseen. Kakkosjoukkue on sarjassa kolmantena ennen viimeistä kolmen ottelun osaturnausta. Runkosarjassa sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon takaisi paikan huhtikuun SM-sarjan karsintaan. Kolmosjoukkueella tilanne on tukala, sillä joukkue on sarjassa viimeisenä yhdeksällä pisteellä. 1. divisioonan runkosarjan päätösturnaus järjestetään Ruskeasuolla 7. huhtikuuta.

SM-sarjan runkosarjan viimeiset kaksi kierrosta pelattiin vastaavasti sunnuntaina 18.3. PT Espoo oli jo varmistanut paikkansa neljän parhaan joukossa ja näin ollen lopputurnauspaikan. Ensimmäisessä ottelussa TIP-70 oli parempi lukemin 5-1, mutta toisessa ottelussa kaatui PT 75 Tampereelta 4-3 voitoin. Sarjasijoitus oli näin ollen neljäs. SM-sarjan lopputurnaus pelataan 21. huhtikuuta, jolloin semifinaalissa vastaan asettuu joko runkosarjan voittaja PT 75 tai OPT-86 Oulusta.


6.3.2018 Henkilökohtaiset SM-kilpailuista

Pöytätenniksen SM-mitalaleista pelattiin viime viikonloppuna Ruskeasuolla. PT Espoon menestys jäi hieman odotettua vaisummaksi, mutta mitaleita saavutettiin miltei kaikissa luokissa. Miesten kaksinpelissä voiton nappasi odotetusti SeSin Pentti Olah lyötyään tasokkaassa loppuottelussa KoKan Alex Naumin erälukemin 4-2. Espoolaisista ainoastaan Mika Räsänen selviytyi kahdeksan parhaan joukkoon. Arttu Pihkala pelasi myös huomionarvoisesti; alkukierroksilta selviä voittoa ja 32:n parhaan joukossa seitsemän erän taistelu moninkertaista Suomen mestaria Pasi Valastia vastaan.

Naisten kaksinpelin loppuottelussa PT Espoon Anna Kirichenko joutui toteamaan Hangon IK:n Annika Lundströmin paremmaksi lukemin 4-1. Muista espoolaisista myös Sofia Erkheikki saavutti mitalin etenemällä välieriin asti. Nelinpelissä Sofia ja ParPi:n Sofie Eriksson pelasivat yllätysmestaruuteen voittamalla kaikki neljä otteluaan.

Miesten nelinpelissä Jani Jormanainen ja Toni Soine saavuttivat pronssia hävittyään tasaisessa semifinaalissa luokan voittaneille PT 75:n Otto Tennilälle ja Miikka O'Connorille lukemin 3-2.

Sekanelinpelissä viime vuoden mestaruuttaan puolustaneet Kirichenko ja Jormanainen joutuivat tyytymään hopeisiin mitaleihin Olahin ja Lundströmin ollessa tällä kertaa etevämpiä.

Kaiken kaikkiaan tämän vuoden SM-tapahtuma oli onnistunut. Osallistujamäärä oli melko suuri, yleisöäkin saapui paikalle vähintään kohtuullisesti sekä livelähetykset toimivat hienosti!


1.3.2018 Henkilökohtaiset SM-kilpailut 3.-4.3. Ruskeasuolla

Henkilökohtaiset SM-kilpailut pelataan tulevana viikonloppuna Helsingin Ruskeasuolla. Lauantaina pelataan miesten kaksinpelin 1. kierros klo 16.00-17.30, 2. kierros klo 17.30-19.00 ja 3. kierros klo 19.30 alkaen. Sijoitetut pelaajat Pentti Olahin johdolla aloittavat turnauksensa kaksinpelin toiselta kierrokselta. Miesten nelinpelissä lauantaina 1. kierros pelataan klo 19.00 ja 2. kierros klo 20.15.

Lauantaina on aamulla ja päivän aikana ohjelmassa näiden luokkien karsintapooleja sekä naisten kaksinpelin poolit. Sunnuntaina vuorossa ovat mitalipelit; miesten kaksinpelin puolivälierät klo 13.00, välierät klo 15.00 ja finaali klo 17.00. Miesten nelinpelin puolivälierät klo 10.30, välierät klo 11.30 ja loppuottelu klo 14.00. Naisten kaksinpelin puolivälierät klo 12.00, välierät klo 14.00 ja loppuottelu klo 16.00.

Naisten nelinpelin mestaruudesta pelataan jo lauantaina klo 11.00 alkaen.

Tervetuloa kannustamaan espoolaisia SM-kisoihin! Vapaa pääsy!  


1.1.2018 Kevätkausi käyntiin

Kevätkausi käynnistyy harjoituten osalta toisella viikolla, kun juniori- ja jatkoryhmän harjoitukset jatkuvat maanantaina 8. tammikuuta alkaen. Pingiskoulun ja aikuisryhmän uusi kausi avataan 22. tammikuuta. Muistakaa ilmoittautua mukaan!

Kevätkauden ensimmäiset kilpailut pelataan jo tulevana viikonloppuna Koskella ja pääkaupunkiseudulla startataan seuraavalla viikolla pelattavalla ARF-Cupilla. SM-sarja jatkuu Oulussa pelattavalla 3. kierroksella. PT Espoon joukkue on äärimmäisen tasaisen (neljä kärkijoukkuetta yhden pisteen sisällä toisistaan) sarjan kolmannella tilalla kevätkauden alkaessa.


2.8.2017 Uusi kausi käynnistyy

PT Espoon kausi käynnistyy 7. elokuuta, kun Tuulimäki väestönsuoja aukeaa kesätauon jälkeen. Pingiskursseja ja -harjoituksia käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa; junioriryhmä 15. elokuuta, pingiskoulun jatkoryhmä 21. elokuuta, pingiskoulu 4. syyskuuta ja aikuisten pingiskurssi 11. syyskuuta.

Pelikausi käynnistyy jo elokuun aikana piirimestaruuskilpailuilla (PK-seudulla 26.8. MBF:n järjestämänä Helsingin Ruskeasuolla) ja 2. syyskuuta pelataan kauden ensimmäiset kansalliset kilpailut (Syksyn startti, Helsingin Ruskeasuolla). SM-sarja käynnistyy 14. lokakuuta, mutta muut sarjat jo hieman aiemmin.


28.3.2017 Juniori-SM

Junioreiden SM-kilpailut pelattiin viime viikonloppuna Koskella ja espoolaiset olivat mukana kilpailuissa neljän pelaajan voimin. Lauantaina pelattiin 13- ja 15-vuotiaiden joukkuekilpailut. 13-vuotiaissa PT Espoo saavutti hopeaa joukkueella Aleksi Räsänen, Sam Li ja Joni Rahikainen. Semifinaalissa joukkue otti hienon 3-0 voiton TIP-70:stä, mutta finaalissa KoKa oli parempi lukemin 3-1.

15-vuotiaiden joukkueetta vahvisti lisäksi Arttu Pihkala ja joukkue saavuttikin mestaruuden. Semifinaalissa kukistui Por-83 lukemin 3-0 ja finaalissa KoKa 3-2. Ratkaisevan otteluvoiton toi Aleksi voitollaan Sam Khosravista.

Sunnuntaina vuorossa olivat henkilökohtaiset luokat, joissa espoolaiset saavuttivat 3 hopeamitalia. 13-vuotiaiden kaksinpelissä Aleksi selviytyi loppuotteluun, jossa Sam Khosravi oli tällä kertaa parempi erälukemin 3-1. 15-vuotiaiden kaksinpelissä Arttu pelasi itsensä loppuotteluun, jossa KoKan Alex Naumi oli kuitenkin etevämpi numeroin 3-0. Aleksi ja Arttu saavuttivat finaalipaikan myös 15-vuotiaiden nelinpelissä. Kaiken kaikkiaan viikonlopun pelit menivät espoolaisilta erinomaisesti, kruununa 15-vuotiaiden joukkuemestaruus.

Kevään SM-kilpailut jatkuvat Ruskeasuolla 6. ja 7. toukokuuta, jolloin vuorossa ovat 17-vuotiaiden SM-kisa ja Nappulaliiga 12-vuotiaille.


17.2.2017 SM-sarjan 5. osaturnaus Ruskeasuolla

SM-sarjan 5. osaturnaus pelataan Helsingissä Ruskeasuolla sunnuntaina 19.2. klo 10 alkaen. Turnauksessa pelataan runkosarjan kaksi viimeistä kierrosta ennen huhtikuun lopputurnausta. PT Espoo kohtaa turnauksessa PT 75:n (klo 10 alkaen) ja TIP-70:n (n. klo 12 alkaen). Tervetuloa kannustamaan! Lauantaina 18.2. Rusalla pelataan 1. divisioonaa klo 11 alkaen.

Hiihtolomaviikolla treenit pyörivät normaalisti Tuulimäessä!


31.12.2016 Tammikuun kuukausikisat

Tammikuun kuukausikisat pelataan poikkeuksellisesti vasta keskiviikkona 11.1. klo 18 alkaen. Hyvää uutta pingisvuotta kaikille!


27.11.2016 Tuulimäki suljettu 7.-16. joulukuuta

Tuulimäen halli on suljettuna 7.-16. joulukuuta välisenä aikana lattiaremontin takia. Treenivuorot on peruttu tänä aikana. Joulukuun kuukausikisat pelataan tämän vuoksi poikkeuksellisesti jo keskiviikkona 30.11. klo 18 alkaen.


16.10.2016 SM-sarjan 2. osaturnaus Koskella

SM-sarjan 2. osaturnaus pelattiin Koskella lauantaina 15. lokakuuta. PT Espoo pelasi joukkueella Pauli Hietikko, Jani Jormanainen ja Toni Soine. Kolmesta ottelusta kertyi kolme voittoa ja yhteensä 7 sarjapistettä, joilla joukkue nousi sarjassa kolmanneksi kuuden pelatun kierroksen jälkeen. LPTS kaatui ensimmäisessä ottelussa 4-3, Wega seuraavassa 5-2 ja lopuksi sarjan kärjessä jatkava PT 75 voitoin 4-3. SM-sarja jatkuu seuraavaksi Ruskeasuolla lauantaina 12. marraskuuta. Sarjatilanne SPTL:n sivuilla.


9.10.2016 Syyskisat

Järjestämämme Syyskisat pelattiin lauantaina 8. ja sunnuntaina 9. lokakuuta Leppävaaran Urheiluhallissa. Kilpailut onnistuivat hienosti, keräten lähes 150 pelaajaa. Lauantain ja sunnuntain tuloksia voit selata linkkien takaa. Kattavampaa raporttia on tulossa näille sivuille lähiaikoina. Kiitos talkooporukalle ja kaikille osallistujille!


6.10.2016 PT Espoon uudistuneet kotisivut käyttöön

PT Espoon uudistuneet kotisivut on otettu käyttöön. Kommentit ja palautteen voi lähettää osoitteeseen info[a]ptespoo.net.


4.9.2016 Länsiväylän juttu PT Espoon SM-sarjajoukkueesta

Länsiväylä kävi tiistaina tekemässä jutun SM-sarjajoukkueestamme, joka julkaistiin lauantain 3.9. lehdessä ja sunnuntaina netissä. 


15.8.2016 PT Espoon treenit käynnistyvät elo-syyskuun aikana

PT Espoon junioritreenit pyörähtävät käyntiin huomenna 16.8. klo 17:45. Harjoituksia on syyskauden aikana tiistaisin ja torstaisin klo 17:45-19:45. Ryhmän valmennuksesta vastaavat Mika Räsänen, Tero Tamminen ja Pauli Hietikko.

Muut ryhmät starttaavat syyskuun aikana; Pingiskoulu maanantaina 5.9. klo 17:30, aikuisten pingiskurssi maanantaina 12.9. klo 19:00 sekä perhepingis perjantaina 16.9. klo 17:30