Syyskisat 2017

PT Espoon syyskilpailuihin osallistui yhteensä yli 160 pelaajaa viikonlopun aikana. Kotimaisen pöytätenniskauden toisissa GP-kilpailuissa startteja kertyi epävirallisten laskujen mukaan n. 330. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä uusien junioripelaajien suuri määrä. Esimerkiksi sunnuntain pingiskoulu-luokkaan oli peräti 24 ilmoittautunutta ja junioreiden rating-luokassakin 26 junnua. Jatkossa on tärkeää saada pingiskoululaiset osallistumaan mukaan myös kilpailuiden virallisiin luokkiin! Junnujen menestys oli myös rating-luokissa totutun hyvää lukuisin palkintosijoin.

MJ-17 GP Arttu Pihkala (PT Espoo) - Veeti Valasti (PT Espoo) 11-3, 11-5, 11-8
MJ-14 GP Aleksi Räsänen (PT Espoo) A. Titievskaja (PT Espoo) 5-11, 11-8, 11-8, 7-11, 11-3

Syyskilpailuiden lauantaipäivänä pelattiin kisojen GP-luokat; miesten kaksinpeli, MJ-17 ja MJ-14. Yhteensä lauantain kilpailuihin osallistui lähes 90 pelaajaa. Kilpailupäivä alkoi klo 9.30 ja aamupäivään sisältyi luokat M-2200, M-1800, M-1400 ja MJ-17 GP. 23 pelaajan 1800-luokassa kärkisijoitetut espoolaiset Otto Boije ja Sam Li pitivät pintansa ja etenivät vaikeuksitta luokan loppuotteluun. Otto oli finaalissa lopulta etevämpi numeroin 3-1.

1400-luokka keräsi yhteensä 22 pelaajaa kokoon. Luokan voitti Oulun Jari Kujala ja vieläpä sangen ylivoimaisesti, sillä pelaamissaan kuudessa ottelussa ei erätappioita kertynyt. Toiseksi sijoittui PT Espoon Ville Peltola, joka alkupoolin toiselta sijalta kampesi itsensä loppuotteluun saakka.

Päivän ensimmäinen GP-luokka pelattiin 17-vuotiaissa. Kuusi pelaajaa oli ilmoittautunut mukaan, joten luokka pelattiin yhtenä poolin kaikki kaikkia -vastaan. Kolme ensimmäistä sijaa jäivät järjestävälle seuralle; Arttu Pihkala voitti, Veeti Valasti oli toinen ja Aleksi Räsänen kolmas. Kolmas sija ratkaistiin tosin erälaskennan perusteella, sillä Aleksille, Joonas Kylliölle ja Juhana Tuuttilalle voittivat jokainen kaksi peliä viidestä.

2200-luokka pelattiin 17 pelaajan voimin cup-systeemillä. Voittajaksi selviytyi kakkossijoitettu Annika Lundström, joka tosin joutui jo ensimmäisellä kierroksella pelaamaan täydet viisi erää OPT-86:n Juhana Tuuttilaa vastaan. Lisäksi semifinaalissa PT-Helsingin Sami Pyyköllä taisi olla jopa muutama ottelupallokin Annikaa vastaan. Muutenkin luokassa nähtiin monia tasaisia kamppailuita ja muutama yllätystuloskin mahtui mukaan.

Iltapäivästä ohjelmassa olivat luokat MK GP, M-2000 ja M-1600. Miesten GP-luokassa sijoitetut pitivät odotetusti pintansa ja etenivät mitalipeleihin. Puolivälierissä Tikkurilan Aleksi Mustosen selvä 3-0 -voitto KoKan Veikka Flemmingistä oli pienoinen yllätys. Välierissä TIP-70:n Tom Lundström voitti tiukan taistelun jälkeen isäntäseuran Jani Jormanaisen, joten loppuottelussa nähtiin viime vuoden toisinto Syyskisoista Lundströmin ja Mika Räsäsen välillä. Räsänen oli finaalissa jälleen vahvempi, nyt lukemin 4-0.

1600-luokkaan osallistui lopulta 27 pelaajaa. Luokan voittoon pelasi MBF:n kovasti kehittynyt Lauri Hakaste, joka kaatoi finaalissa PT Espoon Eero Kurosen. Junioreiden menestystä tässä luokassa täydensi Kosken Kaiun Matias Vesalainen, joka muuten alkulohkossa oli kukistanut Hakasteen.

2000-luokka pelattiin poolina aamupäivän 2200-luokan tapaan. Tähän luokkaan osallistuneita oli 16. Voittajaksi selviytyi TuPy:n Juha Kangas. Finaalissa Juha oli erälukemin 3-1 PT 75:sta edustavaa Thomas Castelia etevämpi. Juniorit - Aleksi Räsänen ja Joonas Kylliö - miehittivät palkintopallin muut sijat. Aleksilla finaalipaikkakin oli otettavissa, sillä ottelu Kangasta vastaan eteni tasaisena aina viidennen erän loppupuolelle asti.

Lauantai-illan päätteeksi pelattiin vielä 1200-luokka kahdeksan pelaajan voimin ja MJ-14 GP -luokka. 1200-luokan voittoon pelasi viikonlopun aikana varmasti eniten pelejä pelannut Oulun Jaakko Jacklin. Jaakko ei antanut luokan loppuottelussa mahdollisuuksia järjestävän seuran Christian Kleinille. 14-vuotiaiden voiton otti PT Espoon Aleksi Räsänen. Yllätyksestä tässä luokassa vastasi Aleksandra Titievskaja voittaen semifinaalissa Tikkurilan Joonas Kylliön ja laittaen myös Aleksin tiukoille finaalissa sekä jo alkulohkossa! Lauantai-illalle olisi voinut lopulta osallistua paljon enemmänkin pelaajia. Aikataulu oli tässä suhteessa kuitenkin ongelma, sillä 1400-luokka pelattiin jo aamulla, joka karsi kenties osallistujia illan 1200-luokasta.

Sunnuntai

M-2200 Arttu Pihkala (Espoo) - Veeti Valasti (Espoo) 10-12, 6-11, 11-7, 14-12, 11-3
M-1900 H. Kettunen (PT-2000) - L. Titievskaja (MPTS-13) 11-8, 8-11, 11-6, 5-11, 11-6
M-1700 Ville Husu (SS) - Matias Vesalainen (KoKa) 11-8, 11-6, 7-11, 5-11, 11-8
M-1500 Henri Kujala (OPT-86) - Tapio Tuuttila (OPT-86) 9-11, 11-6, 14-12, 13-11
M-1300 Razak Bdr (HIK) - Christoffer Pörn (Halex) 11-7, 12-10, 11-8
M-1000 Jaakko Jacklin (OPT-86) - Miko Tossavainen (TIP-70) 8-11, 11-7, 11-7, 11-7
Jun-rating (1) Arttu Pihkala (Espoo) - Aleksi Räsänen (Espoo) 12-14, 11-4, 11-9, 11-8
Jun-rating (2) Sam Li (PT Espoo) - A. Titievskaja (PT Espoo) 11-7, 10-12, 13-11, 11-7
Jun-rating (3) B. Lastovko (Viro) - Miko Tossavainen (TIP-70) 13-15, 11-6, 11-8, 9-11, 11-8
Pingiskoulu 1. Leo Rinne (PT Espoo), 2. Juho Hietanen (Maraton)
Pingiskoulu 1. Yuri Afanassiev (PT Espoo), 2. Carolina Hietanen (Maraton)

Syyskisat jatkuivat sunnuntaina täydellä tohinalla klo 9.30 luokilla M-2200, Juniori-rating ja pingiskoulu. 2200-luokkaan osallistui 17 pelaajaa ja voiton otti PT Espoon Arttu Pihkala. Finaalissa kaatui erinomaisen aamupäivän pelannut Veeti Valasti tiukkojen vaiheiden ja useamman pelastetun ottelupallon jälkeen.

Juniori-rating -luokan 2. ja 3. ryhmä pelattiin myös aamupäivän aikana loppuun. Sam Li voitti 2. ryhmän ja 3. ryhmän voittajaksi selviytyi Viron Beata Lastovko. Pingiskoulu-luokkaan osallistui peräti 24 pelaajaa. Pelaajat jaettiin kahteen eri ryhmään iän perusteella. Luokassa nähtiin useampi hyvätasoinen ottelu ja useat pingiskoulu-luokkaan osallistuneet olisivat voineet osallistua jo varsinaisiinkin kilpailuluokkiin.

Aamun pelien päätyttyä käynnistettiin luokat M-1900 ja M-1500, joihin molempiin osallistui mukavasti pelaajia. 1900-luokan voittoon pelasi PT-2000:n Heikki Kettunen, joka voitti tasaisessa viiden erän finaalissa Larisa Titievskajan. Finalistit olivat kohdanneet jo alkulohkossa, jolloin Larisa oli voittanut peräti 3-0.

1500-luokka oli OPT-86:n hallintaa, sillä kolme ensimmäistä sijaa matkasivat pohjoiseen. Voiton otti Henri Kujala. Juniori-ratingin 1. ryhmä pelattiin viiden juniorin voimin. Arttu Pihkala voitti vaikeuksitta luokan menettäen vain yhden erän neljässä ottelussa. Yhtä selvä kakkonen oli Aleksi Räsänen. Kolmanneksi sijoittui eräerolla Joonas Kylliö.

Syykisojen viimeiset luokat olivat M-1700 ja M-1300. 1700-luokassa 19 osallistujan joukosta voittajaksi selviytyi Sunilan Sisun Ville Husu, joka loppuottelussa voitti KoKan Matias Vesalaisen erin 3-2. 1300-luokan voiton vei Hangon Bdr Razak.

Kiitos kaikille osallistuneille sekä järjestelyissä mukana olleille espoolaisille!