Mestaruuskisat 2020

PT Espoon perinteiset mestaruuskilpailut pelattiin Tuulimäessä sunnuntaina 29.12.2019. Osallistujia oli mukavasti 33, jotka jaettiin neljään eri ryhmään rating-sijoitusten perusteella. Lisäksi kilpailussa pelattiin nelinpeli, jossa peliparit arvottiin ratingiin perustuen siten, että ensimmäiseksi sijoitettu pelasi viimeiseksi sijoitetun kanssa, toiseksi sijoitettu toiseksi viimeisimmän kanssa ja niin edelleen.

Ryhmässä 1 yhdeksän pelaajaa jaettiin kahteen alkulohkoon. Lohkoissa ei suurempia yllätyksiä tapahtunut, sillä neljä kärkisijoitettua etenivät semifinaaleihin. Tosin A-lohkossa Tero Tamminen kiusasi Meelis Kärneriä viiden erän verran, mutta joutui lopulta taipumaan. B-lohkossa Okko Vanhala yllätti Jussi Rahikaisen puhtaasti 3-0, jonka jälkeen Jussi intoutui taistelemaan Jani Jormanaista vastaan, mutta tuloksena oli niukahko neljän erän tappio. Välierissä Huy Chau yllätti Toni Soineen 3-2, mutta Jani oli vakuuttava voittaen omassa semifinaalissaan Meeliksen. Finaali oli alkulohkon toisinto ja Jani vei mestaruuden selvällä 3-0 voitolla Huysta.

Ryhmään 2 osallistui 8 pelaajaa, jotka jaettiin kahteen 4 pelaajan alkupooliin. Ryhmä oli tasainen, sillä alkupooleissa vain yksi ottelu päättyi suoraan kolmessa erässä ja viiden erän otteluja nähtiin 5 kappaletta. Alkupooli B:n voitosta kamppailtiin Alexey Kirichenkon ja Jukka Niemisen välillä tosissaan miltei tunnin ajan, jonka jälkeen voittajaksi selviytyi Jukka. Toisessa alkulohkossa Joonas Kivimäki yllätti korkeammalle sijoitetun Måns Paulin ja eteni semifinaaleihin. Jukka kuitenkin voitti semifinaaleissa selvästi Joonaksen ja tiukassa finaalissa Sveta Kirichenkon lukemin 3-2.

Ryhmässä 3 taisteltiin myös tasaisesti ja molemmissa alkulohkoissa pelattiinkin ristiin. Ryhmän kärikisijoitettujen Pertti Kainulaisen ja Eero Kurosen pelit päättyivät alkulohkoihin. Ryhmän todellinen yllättäjä oli Arto Kangas, joka poolinsa 4. sijoitetun paikalta eteni aina finaaliin asti. Ryhmän voittoon pelasi Matias Ylinen, joka vielä alkulohkossa oli hävinnyt finaalivastus Artolle.

Ryhmään 4 osallistui samaten 8 pelaajaa. Alkulohko A:n yllättäjä oli Trung Nguyen, joka eteni poolinsa 4. sijoitetun paikalta aina semifinaaliin asti. A-lohkon ykköspaikan otti ensimmäisen pelin vaikeuksista huolimatta Aleksej Kolga. B-lohkoa hallitsivat Aaro Mäkelä ja Joel Pennanen, jotka pelasivat tasaisen viiden erän kamppailun poolin voitosta, johon ylsi lopulta ensin mainittu. Semifinaaleissa vakuuttavat voitot ottivat Aleksej löi Joelin erin 3-0 ja Aaro samoin lukemin Trungin. Aaro nappasi 4. ryhmän voiton tasaisen neljän erän väännön jälkeen.

Iltapäivällä pelattiin vielä 14 parin voimin nelinpeli, jossa voiton ottivat Elli Roosioks ja Huy Chau. Toiseksi sijoittuivat Pasi Ylinen ja Toni Soine. Oikea- ja vasenkätisen pelaajien yhdistelmä nelinpelissä osoittautui totutun tehokkaaksi, sillä semifinaaleihin edenneistä pareista vain yhdellä oli erilainen taktiikka käytössä. Tapahtuma oli kaikkinensa jälleen onnistunut ja hyvähenkinen vuoden päätös!

Aiemmat mestaruuskisat
2018

Lopputulokset

Ryhmä 1 (9 osallistujaa)

1. Jani Jormanainen
2. Huy Chau
3. Meelis Kärner
3. Toni Soine

Ryhmä 2 (8 osallistujaa)

1. Jukka Nieminen
2. Sveta Kirichenko
3. Joonas Kivimäki
3. Alexey Kirichenko

Ryhmä 3 (8 osallistujaa)

1. Matias Ylinen
2. Arto Kangas
3. Vesa Jormanainen
3. Ville Peltola

Ryhmä 4 (8 osallistujaa)

1. Aaro Mäkelä
2. Aleksei Kolga
3. Trung Nguyen
3. Joel Pennanen

Nelinpeli (14 paria)

1. Elli Roosioks / Huy Chau
2. Pasi Ylinen / Toni Soine
3. Valtteri Ahde / Sam Li
3. Arto Kangas / Okko Vanhala