Mestaruuskisat 2022

Koronan vuoksi vuodenvaihteesta siirtyneet PT Espoon mestaruuskilpailut pelattiin 23 osallistujan voimin  helatorstaina 26.5. Kilpailut aloitettiin cup-systeemillä pelatulla nelinpelillä, jossa ilmoittautuneet jaettiin pareiksi siten, että ratingissä korkeimmalla ollut pelasi ratingissä alimpana olleen kanssa jne. Hyvin tasainen lopputulema jaosta muodostuikin, sillä 9 pelatusta ottelusta peräti 6 päättyi 3-2 lukemin. Voittajiksi kymmenen parin joukosta pelasivat Sveta Kirichenko ja Elli Roosioks, jotka selvittivät loppuottelussa 3-1 erälukemin parin Okko Vanhala / Pasi Ylinen. Voittajapari kunnostautui viidensien erien peleissä, sillä loppuottelua edeltävät kolme kierrosta venyivät ratkaisevaan erään.

Kaksinpeleissä osallistujat jaettiin kolmeen eri ratingin mukaiseen tasoryhmään. Ykkösryhmässä oli kahdeksan pelaajaa, joista kärkisijoitetut etenivät ongelmitta alkulohkoista semifinaalivaiheeseen. Jatkopeleissä Huy Chau voitti niukasti Xisheng Congin 3-2 ja Toni Soine tasaisessa ottelussa Meelis Kärnerin 3-1. Ryhmän finaalissa Toni oli tällä kertaa Hyuta etevämpi 3-0, mutta ottelu oli erälukemiaan tasaväkisempi, sillä jokainen erä päättyi kahden pisteen erolla.

Kakkosryhmässä pelaajien tasoerot olivat huomattavasti pienemmät, sillä ryhmän osallistujien ratingit olivat välillä 1275-1522. Luokan voittajaksi pelasi kuitenkin kärkisijoitettu Tuomas Lackman, mutta helpolla voitto ei irronnut; Tuomas voitti loppuottelussa 3-2 erälukemin 4. sijoitetun Elli Roosioksin, jolle oli vielä alkulohkovaiheessa  hävinnyt samoin lukemin.

Kolmosryhmä kuusi pelaajaa pelasivat keskenään kaikki kaikkia -vastaan. Voittajaksi selvityi puhtaalla pelillä Aleksandr Litvinenko. Toiseksi pelasi Pasi Ylinen, joka voitti tiukan taiston jälkeen kolmanneksi sijoittuneen Otto Suokkaan.

Kaiken kaikkiaan turnaus sujui hyvin ja hallissa oli mukava tunnelma. Toivottavasti pystyisimme järjestämään vastaavan turnauksen jatkossa vuosittain.