Mestaruuskisat 2023

Kauden 2022-23 PT Espoon mestaruuskilpailut pelattiin 24 pelaajan voimin juuri ennen uutta vuotta perjantaina 30.12. Tuulimäessä. Kilpailut aloitettiin cup-systeemillä pelatulla nelinpelillä, jossa ilmoittautuneet jaettiin pareiksi siten, että ratingissä korkeimmalla ollut pelasi ratingissä alimpana olleen kanssa jne. Kilpailumuoto on kiva, sillä otteluista muodostuu tasaisia ja pelaajat pääsevät mahdollisesti pelaamaan sellaisten parien kanssa, joiden kanssa ei ole aiemmin pelannut. Voittajiksi selviytyivät Meelis Kärner ja Mikko Ranta. Helpolla voitto ei irronnut sillä jo ensimmäinen ottelu venyi viidenteen erään ja finaalissakin Tuukka Kapanen ja Valtteri Ahde venyttivät kamppailun ratkaisevaan erään.

Kaksinpeleissä osallistujat jaettiin kolmeen eri ratingin mukaiseen tasoryhmään, joissa kaikissa oli 8 osallistujaa. Ykkösryhmässä oli kärkisijoitetut etenivät ongelmitta alkulohkoista semifinaalivaiheeseen. Jatkopeleissäkään yllätyksiä ei nähty vaan Meelis Kärner voitti odotetusti Jyri Peltosen (3-0) ja Toni Soine samoin lukemin Okko Vanhalan. Ryhmän finaalissa Toni voitti selvin lukemin Meeliksen.

Kakkosryhmässä pelaajien tasoerot olivat huomattavasti pienemmät, sillä ryhmän osallistujien ratingit olivat välillä 1114-1469. Luokan voittajaksi pelasi kuitenkin kärkisijoitettu Måns Paul puhtaalla pelillä kaataen ryhmän loppuottelussa Arto Kankaan 3-0 lukemin. Arton tie finaalin oli kivikkoisempi, sillä alkulohkosta hän selvisin jatkoon eräsuhteiden perusteella ja tiukassa semifinaalissa Esa Ahde kukistui 3-2. Toinen ryhmän semifinalisti oli Ekaterina Ustiukhina.

Kolmosryhmässäkin pelaajien tasoerot olivat pienehköt, sillä ratingien välit olivat 760-1092. Moni ryhmän pelaajista on aloittanut lajin jo pidempään järjestämästämme harrastepelaajien kurssilta ja hyvä tasoista peliä nähtiin myös tässä sarjassa. Voittajaksi taisteli Vladimir Lopatinski lyöden loppuottelussa Elias Leppäsen lukemin 3-1. Kolmansia olivat Mikko Ranta ja Valtteri Ahde.